BIBLIOTĒKA Prakses materiāli

29. Marts 2021 15:00

Ziņojums "Darba un privātās dzīves līdzsvars Latvijā"
Tiesiskais regulējums un darba devēju labā prakse

Šajā ziņojumā tiek pētīti darba un privātās dzīves līdzsvara dažādie aspekti un analizēts tiesiskais regulējums un labā prakseLatvijā. Izdevuma mērķis ir palīdzēt noteikt labāko pieeju, kas Latvijā var sniegt atbildi uz darbinieku faktiskajām vajadzībām un darba devēju iespējām nodrošināt darba un privātās dzīves līdzsvaru.

 Šis materiāls sastāv no 5 daļām: pirmajā daļā sniegts situācijas novērtējums attiecībā uz vienlīdzīgām iespējām un piekļuvi darba tirgum Latvijā;  otrajā daļā tiek analizēti dati, kas raksturo sociālo pakalpojumu nodrošinājumu Latvijā saistībā ar darba un privātās dzīves līdzsvara mērķiem; trešajā daļā tiek analizēti Latvijas darba devēju aptaujas rezultāti, izvērtējot situāciju darba un privātās dzīves līdzsvarošanā Latvijas uzņēmumos;  ceturtajā daļā apkopotiLatvijas uzņēmumu labās prakses piemēri darba un ģimenes dzīves līdzsvarošanai, un, visbeidzot, piektajā daļā raksturota starptautiskā labā prakse darba un privātās dzīves līdzsvara jautājumos, īpaši izceļot Dānijas un Somijas pieredzi un valsts tiesību aktu un koplīgumu lomu.

Rezultātā izstrādāti ieteikumi valsts rīcībpolitikas veidotājiem un darba devējiem un uzņēmumu vadītajiem darba un privātās dzīves līdzsvara sekmēšanai un vienlīdzīgu iespēju un piekļuvi darba tirgum tiesību īstenošanai Latvijā.

Šo ziņojumu līdzfinansē Eiropas Savienības programma “Tiesības, vienlīdzība un pilsonība”(2014–2020). Ziņojums izstrādāts projekta “Līdzsvars visiem (B4A)” Nr. 881676-B4A ietvaros. Taču šī ziņojuma saturs atspoguļo vienīgi tā autoru uzskatus un ir viņu individuāla atbildība. Eiropas Komisija neuzņemas nekādu atbildību par ziņojumā ietvertās informācijas saturu.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri
0 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
vēl bibliotēkā
Grāmatas
Avots: Tiesu namu aģentūra, 2024
Tiesnešu ētikas komisijas atziņu krājums 2017–2023
Prakses materiāli
Avots: Latvijas Nacionālā standartizācijas institūcija SIA "Latvijas standarts”, 2020
Vadlīnijas atsauču veidošanai uz standartiem publiskajos iepirkumos
Prakses materiāli
Avots: Tieslietu ministrija, 2023
Tiesiskās aizsardzības procesa pasākumu plāna sagatavošanas vadlīnijas
Kaspars Rācenājs
Lekcijas
Avots: Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, 2023
LBAS priekšlikumi Darba likuma grozījumiem  
Jānis Pumpiņš
Lekcijas
Avots: Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība, 2023
LDDK priekšlikumi Darba likuma grozījumiem  
AUTORU KATALOGS