ŽURNĀLS Skaidrojumi. Viedokļi

6. Aprīlis 2021 /Nr.14 (1176)

Attālinātā darba tiesiskā regulējuma būtiskie aspekti
Darba vietas un vides jēdziens, darba aizsardzība, darba laika uzskaite un tiesības atslēgties
3 komentāri
Kaspars Rācenājs
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības jurists 

Kā mobilā interneta reklāmā – "Tavs birojs ir tur, kur esi tu!"

"Plkst. 8.15, atslēdzu modinātāju, vēl 15 minūtes var pagulēt. Tad ātra duša, garda siermaize, apsēžos pie galda, ieslēdzu "zūmu" un iknedēļas darba sanāksme plkst. 9.00 var sākties. Pēc 30 minūtēm sāk bremzēties internets, uzkliedzu, lai meitas atslēdzas no interneta. Viņas pretī uzsauc, ka nevar, jo "skolas zūms". Pusdienas. Nekur tālu līdz ledusskapim nav jāiet. Paēdu turpat pie datora. Ietaupu laiku. Jūtu, kā smaržo ēdiens – izrādās jau vakariņu laiks. Jāliek gulēt bērndārzniece. Kamēr uzlieku vakara pasaciņu, pats lasu darba e-pastus."

Šķiet, ar šādu vai līdzīgu savas darba dienas raksturojumu tagad varētu dalīties daudzi. Un, ja pirms Covid-19 darba sludinājumos iespēju strādāt no mājām piedāvāja kā īpašu bonusu un labvēlību no darba devēja puses, tad Covid-19 pandēmijas laikā attālinātais darbs ir kļuvis par daudzu darbinieku ikdienu. Vieniem sapnis ir piepildījies, bet citi sāk ilgoties pēc biroja telpām, kafijas pauzēm ar kolēģiem. Ir taču starpība, kad darbs no mājām jāveic "brīvprātīgi" vai "piespiedu" kārtā.

 

Darba vietas un darba vides jēdziens un attālinātais darbs

Darba likuma (turpmāk – DL) 53. pantā ir noteikts vispārīgs princips, ka darbiniekam ir pienākums veikt darbu uzņēmumā, ja darbinieks un darba devējs nav vienojušies citādi. Savukārt Darba aizsardzības likuma (turpmāk – DAL) 1. pants paredz, ka darba vieta ir vieta, kurā nodarbinātais veic savu darbu, kā arī uzņēmuma ietvaros jebkura cita vieta, kura nodarbinātajam ir pieejama darba gaitā vai kur nodarbinātais strādā ar darba devēja atļauju vai rīkojumu. Svarīga ir arī DAL 1. pantā ietvertā darba vides definīcija, saskaņā ar kuru tā ir darba vieta ar tās fizikālajiem, ķīmiskajiem, psiholoģiskajiem, bioloģiskajiem, fizioloģiskajiem un citiem faktoriem, kuriem nodarbinātais pakļauts, veicot savu darbu.

Tā kā darba vieta ir ļoti svarīga darba attiecību sastāvdaļa, DL 40. pantā ir noteikts pienākums to norādīt darba līgumā. Savukārt, ja darba pienākumu veikšana nav paredzēta kādā noteiktā darba vietā, līgumā ir jānorāda, ka darbinieku var nodarbināt dažādās vietās. Šāds noteikums ir paredzēts, lai darbiniekam būtu skaidrība par faktisko darba izpildes vietu, jo tas var ietekmēt arī darbinieka lēmumus privātajā dzīvē, piemēram, izvēlēties savu dzīvesvietu, bērnu skolu vai bērnudārzu pēc iespējas tuvāk darba vietai. Arī Senāts savā 2020. gada 10. decembra spriedumā lietā Nr. SKC-1335/2020 (C69360318)1 ir norādījis, ka darba vietas grozīšana iespējama, tikai pusēm vienojoties, kā to paredz DL 40. un 97. pants. Citiem vārdiem sakot, iepriekš noteikto darba vietu darba devējs nevar grozīt vienpusēji.

Iepriekš minētais parāda, ka darbinieks un darba devējs var vienoties arī par to, ka darbinieks darba pienākumus veiks ārpus darba devēja uzņēmuma, piemēram, attālināti darbinieka dzīvesvietā vai citā vietā.

DAL 1. pantā ir noteikts, ka attālinātais darbs ir tāds darba izpildes veids, ka darbs, kuru nodarbinātais varētu veikt darba devēja uzņēmuma ietvaros, pastāvīgi vai regulāri tiek veikts ārpus uzņēmuma, tajā skaitā darbs, ko veic, izmantojot informācijas un komunikācijas tehnoloģijas.

DAL grozījumu anotācijā2 ir norādīts, ka DAL iekļautā attālinātā darba definīcija ietver skaidrojumu attiecībā uz informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izmantošanu atbilstoši Eiropas sociālo partneru 2002. gada 16. jūlija Pamatnolīgumam par teledarbu (turpmāk – Pamatnolīgums). Vienlaikus definīcija ietver arī darbu mājās atbilstoši Starptautiskās darba organizācijas (turpmāk – SDO) 1996.

VĒL PAR ŠO TĒMU
komentāri (3)
3 KOMENTĀRI
TAVA ATBILDE :
VĀRDS
3000
IENĀKT:
KOMENTĒŠANAS NOTEIKUMI
Skolnieciņš no svētavota
24. Aprīlis 2021 / 21:08
0
ATBILDĒT
Laiks rit uz priekšu. Kopš 2020. gada 13. marta, kad Covid-19 sērga pārsteidza mūs nesagatavotus, mūsu dzīves mainījās līdz nepazīšanai. Pandēmijas ierobežojumi būtiski mainīja mūsu ikdienas dzīvi un paradumus. Šie ierobežojumi ir skāruši gan vecus, gan jaunus, gan bagātos, gan nabagos. Pašreiz ļaunais Covid-19 vīruss ir nolicis uz ceļiem visu pasauli. Krīze ir ne tikai Latvijas Republikā, bet gan visā pasaulē. Šajā sarežģītajā laikā Vakcinācijas birojs rūpējas par saprātīgu vakcinācijas loģistiku un vakcinācijas plānu izpildi. Paldies, Vakcinācijas biroja vadītājai Evai Juhņēvičai par viņas cēlo darbu! Bez Vakcinācijas biroja pūliņiem vakcinācijas process Latvijā noritētu krietni gausāk. Būsim pateicīgi Vakcinācijas birojam par kalpošanu latviešu tautai. Saglabāsim savās sirdīs gaismu. Ticēsim labajam, ticēsim sentēvu Dieviem. Ticēsim Latvju Dieviem! Latvju Dievi vienmēr ir aizstāvējuši latviešu tautu. Arī šoreiz Latvju Dievi mums palīdzēs.
Stipru veselību un sirdsmieru mums visiem vēlot, Skolnieciņš no svētavota [Latvju Dievu dēls]
©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)
Skolnieciņš® ™Skolnieciņš
#Skolnieciņš #svētavots #LatvjuDievuSvētība #saticība #draudzība #sapratne #pagāni #rituāli #buršanās #maģija #LatvjuDievi #Pērkons #Laima #Māra #VeļuMāte #ZemesMāte
Darbinieks
7. Aprīlis 2021 / 00:51
5
ATBILDĒT
Nekādas informācijas....raksts nav nopietns...citāti aiz citātiem...visi,visu saprot.
aaa
6. Aprīlis 2021 / 17:18
0
ATBILDĒT
Kurš madmans rīko sapulci 9:00? Rusanov, tas Tu?
visi numura raksti
Linda Paegle
Skaidrojumi. Viedokļi
Attālinātais darbs un Covid-19 – pētījuma rezultāti par situāciju Latvijā
Covid-19 pandēmija ir aktualizējusi attālināto darbu kā vienu no nodarbinātības formām ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā. Ārkārtējās situācijas laikā pieaudzis to nodarbināto īpatsvars, kas veic attālināto darbu, tomēr gan ...
Andis Burkevics, Aina Okseņuka
Skaidrojumi. Viedokļi
Izdevumi saistībā ar attālināto darbu: juridiskie un nodokļu aspekti
Attālinātā darba straujā izplatība, šādam darba veidam arī ilgstoši turpinoties, aktualizējusi jautājumus par izdevumiem, kas saistīti ar attālināto darbu, proti, kas obligāti jāsedz darba devējam, kādu izdevumu segšanu uzņemas ...
Elīna Muciņa
Skaidrojumi. Viedokļi
Komercnoslēpuma aizsardzība attālinātā darba apstākļos
Komercnoslēpumi ir viens no komersantu visbiežāk lietotajiem intelektuālās jaunrades un novatoriskās zinātības aizsardzības veidiem.1 Komercnoslēpuma aizsardzība ir ļoti būtiska komersantam, jo no tā ir atkarīga komersanta uzņēmuma ...
Zanda Martens
Citu pieredze
Attālinātā darba tiesiskais regulējums Vācijā
Vairāk nekā gads pandēmijas ietekmē licis arī Vācijā ar pavisam citām acīm skatīties uz lietām, kas līdz šim šķita pašsaprotamas un negrozāmas. Arī darba tiesiskajās attiecībās vīruss tomēr tik salīdzinoši īsā laikā ir ...
1 komentāri
Zane Rasnača
Citu pieredze
Covid-19 pandēmijas ietekme uz attālināto darbu Beļģijā
AUTORU KATALOGS